Sport AZI

Pas important în drumul spre Tokyo

09 noiembrie 2018  16:45| Sport | Sport & Divertisment
Pas important în drumul spre Tokyo

Halterofila Loredana Toma, medaliată cu argint la categoria 64 de kilograme (stilul smuls) la CM de la Aşgabat, a declarat că performanţa realizată în Turkmenistan reprezintă un pas important pentru ea în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„A fost cea mai grea ediţie a Campionatelor Mondiale din ultimii zece ani. Nu a fost cel mai bun rezultat al meu, însă mă bucur că am dat tot ce am putut în ziua aceea. Medalia asta de argint înseamnă un pas important în drumul spre Tokyo. În ziua concursului nu puteam mai mult, am dat totul. Am avut în pregătire probleme medicale pe care nu am putut să le rezolvăm, la încheietură şi la picior. Asta a fost. Anul acesta nu am avut nici măcar 70% din pregătirea pe care am făcut-o înaintea Campionatelor Mondiale de anul trecut de la Anaheim”, a spus Toma la întoarcerea din Turkmenistan.

Triplă campioană mondială în 2017, sportiva română a explicat că schimbarea categoriei, de la 63 la 64 de kilograme, a crescut foarte mult concurenţa. „Mai trebuie timp, pentru că nu e chiar aşa de uşor să adaugi masă musculară. La mine categoria a crescut cu un kilogram, de la 63 la 64, iar pentru a adăuga masă musculară durează. De asta spun că la Mondialele următoare, după un an de muncă în noua categorie va fi mult mai bine. La mine în categorie unele adversare au urcat, dar au şi coborât. Au fost şi multe sportive la 64 kg, pentru că următoarea categorie s-a eliminat. Deci toate sportivele de la 63 şi 69 s-au adunat în noua categorie de 64 kg. Aşa că este o concurenţă mult mai mare acum. Dar cred că va fi mult mai bine la anul”, a adăugat ea.

Loredana Toma speră să îşi ia revanşa cu o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Următorul obiectiv pentru mine îl reprezintă Campionatele Europene de anul viitor din aprilie. După ce îmi rezolv problemele medicale o să încep deja pregătirea. Gândul îmi zboară la Tokyo, la o medalie acolo, bineînţeles, ăsta e obiectivul final. Vreau să îmi iau revanşa la Jocurile Olimpice după aceste Mondiale... sau poate chiar la următoarele Mondiale”, a precizat sportiva în vârstă de 23 de ani.

Cristina Iovu a declarat, la rândul ei, că medalia de bronz câştigată la stilul aruncat, categoria 55 de kilograme, plătit-o cu multă muncă în sala de antrenament. „A fost un pic cam greu concursul, sunt puternice asiaticele. Asta e, sper ca anul viitor să fie mai bine. Mi-aş fi dorit mai mult de la mine. Medalia asta reprezintă munca pe care am depus-o în sală. Adică această medalie este plătită. Acum urmează Europenele, dar mă gândesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo e concursul cel mai important”, a afirmat Iovu.

Nicolae Onica nu ascunde că medalia de bronz cucerită la total, la categoria 96 de kilograme, reprezintă unul dintre cele mai fericite momente din viaţa lui. „Abia aşteptam să revin acasă, a fost un concurs foarte greu. Mă bucur că am reuşit să aduc acasă ce era mai important, o medalie la total. Pentru mine, pentru ţară, pentru antrenori, pentru tot staff-ul era foarte important. Sunt fericit, am muncit foarte mult pentru această medalie. M-am luptat cu cei mai grei din lume la acest concurs. E unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea pentru că e primul concurs la Mondialele de seniori la care particip şi am obţinut prima medalie”, a afirmat el.

„M-am descurcat bine la noua categorie de 96 kg (n.r. - a concurat până acum la 94 kg), nu mi-a fost greu să fac slăbirea. Sper să meargă totul bine şi de acum înainte, aşa cum am stabilit împreună cu antrenorul. Vom face tot ce e nevoie pentru următoarele medalii”, a adăugat Onica. Sportivul în vârstă de 25 de ani a menţionat că îşi doreşte să urce pe podium şi la Jocurile Olimpice. „Urmează pentru noi Europenele, care bat deja la uşă. Vreau să reuşesc şi acolo o performanţă bună, chiar un progres mi-aş dori. Mergem înainte apoi, pentru că ne aşteaptă Jocurile Olimpice, Tokyo vine imediat. După medaliile de la Europene şi Mondiale, aştept una şi la Jocurile Olimpice, ăsta e scopul. Să fie un aur la total ar fi bine”, a explicat el.

România a participat la Mondialele din Turkmenistan, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cu patru sportivi şi a încheiat cu un bilanţ de trei medalii, argint prin Loredana Toma (stilul smuls, cat. 64 kg) şi bronz prin Cristina Iovu (stilul aruncat, cat. 55 kg) şi Nicolae Onica (cat. 96 kg, total). Doar Elena Ramona Andrieş (cat. 49 kg) nu a reuşit să câştige o medalie la Aşgabat.
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

LEGE. Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a adoptat, astăzi, o lege prin care solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi revendica dreptul de a rămâne în Germania, informează DPA. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

TRANSPUNEREA UNEI DIRECTIVE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI DIN IULIE 2017. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege de modificare a legii anticorupţie, pentru transpunerea unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului din iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress