Prin Ţară AZI

Probleme în mai multe judeţe din cauza viscolului şi ninsorilor

11 ianuarie 2019  12:15| Prin Ţară | Social
Probleme în mai multe judeţe din cauza viscolului şi ninsorilor

11 judeţe (Caraş-Severin, Brăila, Buzău, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea), au fost afectate de ninsorile căzute în ultimele 24 de ore, nefiind înregistrate victime.

CNAIR a închis, astăzi, sectoare de drum sau a instituit restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe mai multe drumuri naţionale din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, care determină vizibilitate redusă.

Echipajele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au deblocat 27 de maşini rămase blocate pe drumuri înzăpezite, în care se aflau 93 de oameni. De asemenea, a fost deszăpezit drumul pentru 7 ambulanţe (IL, IS, NT, SV şi VN) care au preluat persoane cu afecţiuni din zone afectate de zăpezi. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti.

Vineri dimineaţă, salvatorii mai interveneau în judeţele Buzău, Iaşi şi Vrancea, pentru scoaterea maşinilor ramase blocate şi îndepărtarea sulurilor de zăpadă de pe carosabil.

În judeţul Iaşi, pompierii au intervenit în două situaţii deosebite de preluare a unui copil cu afecţiuni medicale şi a unei gravide aflate în travaliu din localităţile Scheia şi Mironeasa.

O femeie însărcinată din comuna Oniceni, judeţul Neamţ, a fost transportată la ambulanţă cu ajutorul unei şenilate, după ce autospeciala care urma să o preia s-a înzăpezit.

Tot în judeţul Neamţ, o ambulanţă care urma să preia mai mulţi pacienţi pentru dializă a rămas blocată din cauza viscolului puternic. O freză a pompierilor şi un utilaj al Primăriei Ion Creangă au intervenit pentru a degaja şoseaua acoperită cu zăpadă.

În judeţul Harghita, pe DN 12C, în zona localităţii Lacu Roşu, un autocar cu 40 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Două utilaje au acţionat pentru deblocarea drumului. După intervenţia drumarilor, autocarul a continuat deplasarea.

Peste 320 de familii din localitatea harghiteană Şiclod au rămas fără energie electrică, după ce o reţea de medie tensiune şi trei posturi de transformare au fost afectate de căderile masive de zăpadă.

Joi seară, pompierii din Suceava au intervenit cu o şenilată în satul Cunuschi, comuna Brodina, de unde au preluat o femeie în vârstă de 49 de ani care acuza afecţiuni cardiace şi care trebuia să ajungă urgent la spital. Zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată, greu accesibilă circulaţiei auto, mai ales pe perioada de iarnă.

Dimineaţă, două trenuri au acumulat întârzieri de aproape 4 ore. Locomotiva trenului Regio care se deplasa pe ruta Târgu Jiu – Craiova s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti trenul având o întârziere de 110 minute. Defecţiunea a afectat un alt tren Regio, care circula pe ruta Craiova-Petroşani, acesta acumulând o întârziere de 120 de minute. În trenul Regio Târgu-Jiu-Craiova erau, în momentul defecţiunii, zece călători, aceştia plecând cu alte mijloace, iar trenul a fost garat în Gara Cărbuneşti. În celălalt tren afectat erau 30 de călători.

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) a informat că circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare abundentă şi pe alocuri viscolită), un număr redus de trenuri înregistrând, la această oră, întârzieri la sosire. În plus, traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, conform unui comunicat de presă transmis de CFR.

Nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Şapte judeţe din zona Moldovei - Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, se află sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori, valabilă de joi seară până vineri, la ora 12.00. În paralel, este în vigoare şi o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric
  • 2018
BAZINUL ESTE LA STANDARDE INTERNAŢIONALE. Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a verificat stadiul lucrărilor la Complexul olimpic de nataţie Otopeni, apreciind faptul că se apropie de final. [ Citeste mai departe ]

19 martie 2019

AZI Prin Lume

GOKMEN TANIS ARE 37 DE ANI. Poliţia olandeză l-a arestat luni pe bărbatul suspect de uciderea a trei persoane şi rănirea altor cinci într-un atac armat comis într-un tramvai din oraşul Utrecht. [ Citeste mai departe ]

19 martie 2019

AZI Stat de drept

RĂMÂNE PROCUROR ÎN CADRUL INSTITUŢIEI. Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA, după ce instanţa supremă a admis o acţiune disciplinară a Inspecţiei Judiciare şi a decis ca procurorul să fie sancţionat cu avertisment. [ Citeste mai departe ]

19 martie 2019

AZI În cultură

AU FOST SELECTATE 27 DE FILME DIN 79 DE PRODUCŢII. Cea de-a 13-a ediţie a galei premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, are loc azi, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti. [ Citeste mai departe ]

19 martie 2019

AZI Prin ţară

I S-A MONTAT SISTEM DE URMĂRIRE. Un urs care se obişnuise să-şi facă apariţia în zona Castelului Cantacuzino din cartierul Zamora, Buşteni, şi crea panică în rândul localnicilor şi al turiştilor, a fost dus în altă pădure. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Amenzi de 45.000 de lei pentru taximetrişri

Amenzi de 45.000 de lei pentru taximetrişri

Poliţiştii Brigăzii Rutiere din capitală au organizat o acţiune de verificare a transportului... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Intrarea în zona euro nu este un panaceu

Intrarea în zona euro nu este un panaceu

Universitatea "Ovidius" din Constanţa i-a acordat, marţi, titlul de Doctor Honoris Causa... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Mielul turbat

Mielul turbat

S-a împământenit în ultima vreme, mai ales de la preluarea puterii de către coaliţia PSD/ALDE, un... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Ca din întâmplare, femeie. Regina Cristina a Suediei - Dario Fo

În romanul său postum, publicat în 2017, „Ca din întâmplare, femeie”, Dario Fo reînvie istoria unei „regine imposibile”, Cristina a Suediei, una dintre cele mai învăţate femei ale secolului al XVII-lea, suverană rebelă şi mare iubitoare de artă, admirată şi detestată, imprevizibilă şi curajoasă.

[ Vezi toate ]

Magazin

Din nou pe Broadway

Din nou pe Broadway

Hugh Jackman va reveni după 15 ani pe Broadway cu un rol în musicalul „The Music Man”, relatează... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Centru de protono-terapie în Bucureşti cu ajutor japonez

Centru de protono-terapie în Bucureşti cu ajutor japonez

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Tsuyoshi Okada, reprezentant al companiei... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress