În Politică AZI

Mai era unul care le ştia pe toate

19 noiembrie 2012  19:45| În Politică | Redacția1
Mai era unul care le ştia pe toate

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.

„Am propus această rezoluţie referitoare la susţinerea de către toţi reprezentanţii României în structurile europene a poziţiei privind politica de coeziune şi politica agricolă comună (PAC).

USL susţine propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso şi de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri, formulate de Comisia Europeană şi Parlamentul European, îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune“, a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că USL, ca formaţiune politică majoritară în Parlament şi la guvernare, în acest moment şi foarte posibil ca viitoare coaliţie de guvernare, după 9 decembrie, îi solicită preşedintelui României, Traian Băsescu şi celorlaţi reprezentanţi – inclusiv lui, ca premier, şi miniştrilor Cabinetului său – ca, în cadrul reuniunilor la care vor participa, să meargă în totalitate pe poziţia exprimată de Comisia Europeană şi de Parlamentul European.

„Toţi reprezentanţii României trebuie să se comporte şi să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluţie va constitui, pentru Guvern, reprezentanţi ai USL, pentru Parlament, în care USL deţine majoritatea, o poziţie clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României“, a conchis premierul.

Victor Ponta l-a acuzat, ieri, pe Traian Băsescu că l-a împiedicat să meargă la Consiliul European de la Bruxelles „pentru că are datorii de plătit către prietenii lui“.

Ponta a comentat, din nou, subiectul folosirii dreptului de veto de către România la apropiata reuniune a Consiliului European, în cadrul căreia se va dezbate bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

„Dl Băsescu are de ales: ori se bate pentru România, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales, joi. (...) De ce nu m-a lăsat să mă duc eu, la Bruxelles? Are el datorii de plătit, acolo? Nu se poate să meargă la Bruxelles şi să zică «Nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru coeziune, mă interesează să nu îi supăr pe cei care m-au ajutat în vară, să rămân preşedinte, împotriva a 7,4 milioane de români». În final, despre asta este vorba“, a declarat liderul PSD.

Ponta a relatat că s-a înţeles cu Băsescu că propunerea de reducere a bugetului european este „inacceptabilă“, prin urmare nu există alt „instrument în afara dreptului de veto“ pentru a bloca iniţiativa.

„Povestea asta, că el ştie mai bine decât românii ce e de făcut, a mai spus-o cineva, înainte de ‘89“, a concluzionat Ponta, făcând aluzie la Ceauşescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că a propus organizarea unei şedinţe comune a Parlamentului în care să se adopte o declaraţie de poziţie pe care România să o susţină la reuniunea Consiliului European.

Liderul PNL a adăugat că USL a adoptat o rezoluţie prin care se solicită ca toate autorităţile publice să susţină poziţia exprimată de Comisia Europeană şi Parlamentul European în privinţa bugetului 2014-2020.

„USL solicită preşedintelui României şi celorlalţi reprezentanţi ai statului, mie ca prim-ministru, miniştrilor, ca, în cadrul reuniunilor în care participă, să meargă în totalitate pe această poziţie. Aceasta este poziţia politică a USL şi trebuie exprimată în interesul României.

Această rezoluţie adoptată de USL va constitui pentru Guvern şi Parlament, în care USL deţine majoritatea (...), o poziţie clară, de la care nimeni nu se poate abate în reprezentarea României“, a anunţat co-preşedintele USL, premierul Victor Ponta.

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Colecţionarul Daea

Colecţionarul Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat asigurări că nu îi îngheaţă „nici picioarele, nici... [ Citeste mai departe ]

16 octombrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ARENA GIULEŞTI VA FI PREDATĂ PESTE UN AN. Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu, a declarat că două dintre cele trei stadioane aflate în prezent în lucrări de modernizare, Ghencea şi Arcul de Triumf, vor fi gata pentru Campionatul European de Fotbal. [ Citeste mai departe ]

16 octombrie 2019

AZI Prin Lume

PAS ÎNAINTE ÎN REVOLUŢIA ŢĂRII. Asistenţii liderului nord-coreean Kim Jong Un sunt convinşi că acesta pregăteşte o „mare operaţiune”, potrivit media de stat din Coreea de Nord, care arată imagini în care Kim urcă pe muntele sacru Paektu călare pe un cal alb. [ Citeste mai departe ]

16 octombrie 2019

AZI Stat de drept

NUMIREA ADINEI FLOREA CA DE PROCUROR-ŞEF AL SIIJ A EŞUAT DIN NOU. 7 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii propun revocarea judecătoarei Lia Savonea din funcţia de preşedinte. [ Citeste mai departe ]

15 octombrie 2019

AZI În cultură

ECHIPĂ CU ACTORI ENGLEZI, FRANCEZI ŞI ROMÂNI. „Maria, Regina României”, un film bazat pe fapte reale, în regia lui Alexis Sweet Cahill, va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 noiembrie. [ Citeste mai departe ]

16 octombrie 2019

AZI Prin ţară

S-A PUS ÎN MIŞCARE NECONTROLAT. Un accident produs de o maşină fără şofer s-a produs în municipiul Botoşani, în zona intersecţiei dintre Calea Naţională şi strada Uzinei. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Adio, Isoscel!

Adio, Isoscel!

Tamara Buciuceanu-Botez a murit la Spitalul Elias din Capitală, după ce fusese internată de... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Salariile din companiile private s-au majorat cu 9,4%

Salariile din companiile private s-au majorat cu 9,4%

Salariile brute ale angajaţilor companiilor private au crescut, în medie, cu 9,4%, în acest an,... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Moțiunea: vrabia din mâna Guvernului și cioara de pe gardul Opoziției

Moțiunea: vrabia din mâna Guvernului și cioara de pe gardul Opoziției

Practic, ceea ce urmează să se întâmple joi poate fi sintetizat printr-o zicală strămoșească:... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Şi-a văzut visul cu ochii în „The Irishman”

Şi-a văzut visul cu ochii în „The Irishman”

Robert De Niro a mărturisit că a lucra împreună cu Al Pacino şi Joe Pesci la cel mai recent film... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

100.000 de euro pentru un aparat care stă degeaba de un an

100.000 de euro pentru un aparat care stă degeaba de un an

Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu nu pot beneficia de cel mai modern... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress