În Politică AZI

Critici la adresa celor care se dezic de Dragnea

24 iunie 2019  17:00| În Politică | Politică
Critici la adresa celor care se dezic de Dragnea

Deputatul Cătălin Rădulescu transmite o scrisoare deschisă în care critică mai mulţi lideri PSD şi pentru că se dezic acum de Liviu Dragnea, acuză că nu a fost dată amnistia şi cere demiterea de urgenţă a Anei Birchall de la Justiţie pentru reacţiile din ultima vreme, inclusiv în cazul Mazăre.

„Scrisoare deschisă

Am tăcut o perioadă, nu pentru că ar fi putut să îmi impună cineva, ci pentru că am voit să observ şacalii care doresc să se înfrupte din acest partid, urmărind ca de obicei numai interese de grup sau interese personale şi nu interesul partidului meu. Şi acum voi vorbi, tare şi răspicat:

1. Ati încercat să faceţi din Liviu Dragnea, singurul vinovat pentru scorul obţinut la alegerile europarlamentare, repezindu-vă să ocupati funcţii în partid, exact aceiaşi care aţi condus alături de el acest partid; unde eraţi când se luau decizii în CEx? Nu eraţi voi cei mai buni oratori susţinători ai deciziilor, ca doar eram acolo (chiar dacă nu eram membru CEx) şi v-am văzut pe fiecare, sau atunci era bine pentru că interesele voastre personale erau satisfăcute? Pai tu Oprişane nu erai? Tu Zetea, care acum ai devenit un mare critic al modificărilor codurilor penale şi ale legilor justiţiei nu erai tu oratorul principal care susţineai tot în CEx? Tu obraznicule de Negoiţă, îţi aminteşti cum la unul din CEx-uri spuneai cât de mult îl îndrăgeşti tu pe Dragnea, când Mutu ironic a spus că dacă tu îl îndrăgeşti el îl adoră? Am înţeles acum v-ati împărţit din nou pe găşti şi vreţi să luaţi câte o bucată.

Dar dacă dăm noi înregistrări cu discursurile voastre din CEx să vadă membrii de partid cum susţineaţi voi totul? Toti sunteţi vinovaţi, şi trebuia sa faceţi un singur lucru, să vă daţi toti demisiile, să dizolvaţi CEx-ul şi să fie aleşi numai oameni noi care să conducă acest partid”, a scris Cătălin Rădulescu, pe Facebook.

Acesta spune că unul dintre principalele motive pentru care social democraţii au pierdut voturi este că cei aflaţi în fruntea partidului nu au dat amnistia şi graţierea. „Desi până acum nu s-a făcut nicio analiză a scorului obţinut la aceste alegeri, voi spune după părerea mea, de membru care a împlinit 24 de ani în acest partid, adevăratele cauze care au stat la baza acestui scor: Prima cauză e de natură penală, şi este, fraudarea alegerilor prin votul multiplu acoperit de STS şi miile de procese verbale fraudate şi acceptate de Bec; A doua cauză este, laşitatea celor care deşi conduceau partidul nu au dat amnistia şi graţierea timp de doi ani şi jumătate, nu au dat codurile în parlament, nu au făcut o lege prin care să repună în termen revizuirile celor condamnati nevinovaţi şi care au schimbat legea răspunderii magistraţilor făcând-o inutilă; în loc să dăm amnistia şi graţierea în 2017 şi să realizăm dreptatea până la capăt pentru care ne-au votat românii am stat într-un scandal pe temele justiţiei doi ani şi jumătate; prin aceste lucruri am pierdut aproape un milion de voturi;

A treia cauză, au fost scandalurile interminabile, publice, din partid, cu numiri şi demiteri de premieri şi miniştrii, numiri decise nu printr-o largă dezbatere în partid şi organizatii, ci într-o gaşcă mică, gaşcă din care făceau parte tocmai aceiaşi oameni care acum vor funcţii pentru ei sau acoliţii lor, scandaluri cu puciuri, cu scrisori publice deschise, cu reacţii publice, cu denigrări reciproce în spaţiul public; din neştiinţa de a ne spăla rufele murdare în interiorul partidului, şi săturarea populară de a mai vedea aceste scandaluri, am mai pierdut câteva sute de mii de voturi;

A patra cauză, a fost nepriceperea noastră în a alege, echipe de profesionişti în comunicare şi manipulare pe facebook, aşa cum foarte bine au făcut cei din Usr, conduşi de profesionişti din SRI; această cauză a dus la manipularea unor milioane de români care ar fi dorit să voteze Psd, însă au fost convinşi prin milioane de fake-news-uri să voteze altfel;

A cincea cauză, a fost poziţia de ghiocel pe care am abordat-o în campanie, poziţia de pasivitate, de a accepta „m... PSD” şi a nu reacţiona, de a întinde şi celălalt obraz, slăbiciune şi confuzie taxată de votanţii nostrii;

A şasea cauză identificată de către mine, o putem găsi în cartea „Arta războiului” de Sun Tzu, şi a fost determinată de deschiderea de războaie tuturor: multinaţionalelor, băncii naţionale, importatorilor de alimente şi medicamente, dealeri-lor de energie, marilor corporaţii de petrol şi gaze, hipermarketurilor alimentare, Sri-ului, ambasadelor, comisiei europene, comisiei de la Veneţia, grupului Socialiştilor europeni, lui Junker şi Timmermans, Dna-ului, acoperiţilor din justiţie (procurori şi judecători), SPP-ului, puciştilor din partidul nostru, acoperiţilor din partidul nostru, lui Klemm si nu în ultimul rând lui Iohanis. Mai rămânea să deschidem război. papei si gata;

A şaptea şi ultima cauză a fost neimplicarea făţişă a unor organizatii Psd şi a unor oameni din conducere Psd în alegeri, trădarea unor lideri şi deturnarea unor voturi către Pro România sau mai rău către Udmr. Astea sunt după mine cauzele reale care au dus la acest scor, cauze care au subminat toate sutele de măsuri extraordinar de bune pe care partidul nostru le-a luat pentru fiecare categorie socială (cele mai bune măsuri din ultimii 29 ani), dar care nu au mai contat în faţa acestor cauze. Ei pentru aceste cauze, toţi suntem şi sunteţi vinovaţi nu Liviu Dragnea.

3. în ceea ce priveşte congresul Psd şi bătălia pentru funcţii, vreau să fac următoarele precizări : 1. Am susţinut fiecare preşedinte al Psd din 90 până în prezent, am fost omul lui Iliescu (preşedintele Fsn Arges), am fost omul şi prietenul lui Adrian Năstase, l-am susţinut pe Ponta (pe care l-am propus şi preşedinte al Camerei Deputaţilor cu toată opoziţia lui Liviu Dragnea) şi am fost lângă Liviu Dragnea (deşi m-a suspendat şi mi-a retras sprijinul politic); am ales să fiu omul fiecărui preşedinte ales, şi să fiu pentru partid şi nu să fac parte din vreo gaşcă cu interese personale; pentru acelaşi lucru acum când alţii vor să treacă partidul pe persoana fizică a unei familii ori a unor proscrişi din Sri, eu voi fi alături de candidatul care va uni nu va dezbina, de candidatul care va continua reforma în justiţie şi lupta împotriva abuzurilor făcute de oameni din Sri şi procurori Dna şi judecători acoperiţi, de candidatul care va alege dialogul şi dezbaterea în partid, nu uşile închise şi găştile, de candidatul care nu va mai accepta dictatura organizaţiilor judeţene în numirea unor oameni fără experienţă în funcţii publice şi de candidatul care nu va accepta în funcţii de partid, preşedinţi de organizatii care au pierdut lamentabil alegerile în judeţele lor.

Cred că vis a vis de profilul anunţat de preşedintele interimar Viorica Dancilă, premierul României, este esenţial ca pentru funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general să nu se accepte înscrierea unor preşedinţi de organizatii sau membrii ai unor organizatii care au pierdut lamentabil alegerile. Cât tupeu şi neruşinare poţi să ai sa ieşiţi public să vorbiti sau să doriţi funcţii, tocmai voi care aţi pierdut? Sunteţi oameni în partid care v-aţi atacat permanent toţi preşedinţii de partid şi acum vreţi funcţii, sunteţi oameni în partid care aţi fost puşi de Liviu Dragnea, vicepremieri, miniştrii, primari, preşedinţi de organizatii (şi care mulţi dintre voi nu meritaţi nici preşedinţi de scară de bloc să fiţi) şi care v-ati dezis de el deşi toti ati fost „oamenii lui Dragnea”, sunteţi preşedinţi de organizatii care aţi pierdut alegerile şi aveţi în continuare vicepremieri, miniştrii (unii câte doi) iar organizaţiile judeţene care au tras şi au câştigat nu au un ministru, şi vreţi cu neruşinare să cereţi funcţii, în loc să plecaţi capul şi să vă retrageţi o perioadă.

De asta eu şi toti prietenii mei din acest partid, preşedinţi de organizatii, parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene nu vom susţine oameni care fac parte din organizatii care au pierdut alegerile, nu vom susţine oameni care vor ieşirea de la guvernare, nu vom susţine oameni care vor amânarea alegerilor ca să persiste haosul în partid”, mai scrie Rădulescu.

În încheiere anunţă şi echipa pe care o va susţine la congresul din 29 iunie. „Merg cu echipa formată din oamenii: Viorica Dancilă, Eugen Teodorovici, Codrin Ştefanescu, Şerban Nicolae, Olguţa Vasilescu, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Ionel Arsene, Dorel Caprar, Mihai Fifor, şi toţi cei care vor să pună umărul să câştigăm alegerile prezidenţiale. Cred că e nevoie de o echipă şi nu de găşti, cred că trebuie să ajungă miniştrii oameni cu experienţă, oameni intelectuali şi nu oameni care fac presiuni sau şantaj prin organizatii. Cred că oricare dintre cei trei colegi: Teodorovici, Şerban Nicolae sau Pleşoianu trec testul unei candidaturi la prezidenţiale.

Cer în acelaşi timp, după congres remanierea tuturor miniştrilor care fac parte din organizaţiile care au pierdut alegerile. Cer de asemenea demiterea de urgenţă a ministrului justiţiei, care aduce în fiecare zi grave deservicii de imagine partidului şi care a creat nenumărate rumori în cadrul membrilor şi votanţilor Psd atât în scandalul Mazăre, dar şi în discuţiile pe tema secţiei de investigare a procurorilor şi judecătorilor, a numirii şefei secţiei în CSM, a relaţiei neprincipiale cu preşedinta CSM -ului cât şi a cazului fetitei abuzate de un procuror”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

(NOTA REDACŢIEI: ortografia este cea existentă în textul original)
  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro2

Efemeride

Colecţionarul Daea

Colecţionarul Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat asigurări că nu îi îngheaţă „nici picioarele, nici... [ Citeste mai departe ]

17 octombrie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACTRIŢA A MURIT MARŢI, LA VÂRSTA DE 90 DE ANI. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Tamara Buciuceanu-Botez va fi depus, joi, la ora 13.00, la Teatrul Bulandra - Sala „Toma Caragiu”, a anunţat instituţia de cultură. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI Prin Lume

ACORD, NU ARMISTIŢIU. Vicepreședintele american SUA, Mike Pence, a anunțat, în Turcia, că autoritățile de la Ankara au acceptat o încetare a focului în nordul Siriei, pentru a permite retragerea milițiilor kurde. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI Stat de drept

MAI MULTE CERERI DEPUSE LA DOSAR. Liviu Dragnea a depus la Curtea de Apel Bucureşti, prin avocat, o cerere de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în dosarul în care fostul lider al social-democraţilor contestă noua conducere a PSD, stabilită la Congresul din 29 iunie. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI În cultură

La Teatrul „Davila”. Într-o altă-ntâlnire tradițională cu montările de studio și cu formele noi de exprimare a lor. A douăzeci și treia, în cronologie. La Pitești și Curtea de Argeș. [ Citeste mai departe ]

18 octombrie 2019

AZI Prin ţară

VA FI DISTRUS ÎNTR-UN POLIGON SPECIALIZAT. Un proiectil din al Doilea Război Mondial a fost descoperit în comuna Aninoasa, în timpul lucrărilor de asfaltare a unei străzi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

Fonduri europene pentru monumente UNESCO

Fonduri europene pentru monumente UNESCO

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara are în intenţie să acceseze fonduri pentru conservarea şi... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

România a cheltuit 14,7 miliarde de lei pentru protecţia mediului

România a cheltuit 14,7 miliarde de lei pentru protecţia mediului

Cheltuielile pentru protecţia mediului au însumat, în 2018, 14,7 miliarde lei, reprezentând circa... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Moțiunea: vrabia din mâna Guvernului și cioara de pe gardul Opoziției

Moțiunea: vrabia din mâna Guvernului și cioara de pe gardul Opoziției

Practic, ceea ce urmează să se întâmple joi poate fi sintetizat printr-o zicală strămoșească:... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

La hotelul Bertram (Miss Marple) - Agatha Christie

Când Miss Marple vine în vacanţă la Londra, găseşte la hotelul Bertram ceea ce caută: decor tradiţional, servicii impecabile, brioşe pregătite ca pe vremuri şi amintirile copilăriei.

[ Vezi toate ]

Magazin

Amplă descoperire în Luxor

Amplă descoperire în Luxor

Arheologii din Egipt au descoperit alte 20 de sarcofage din lemn în apropiere de oraşul antic... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Ajutor inestimabil pentru bolnavii din Arad

Ajutor inestimabil pentru bolnavii din Arad

O delegaţie a Crucii Roşii Italiene a ajuns la Bucureşti cu un camion de materiale... [ Citeste mai departe ]
jos-jos
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress