Bani & Afaceri AZI

Piraeus Bank România devine First Bank

14 septembrie 2018  16:45| Bani & Afaceri | Economie
Piraeus Bank România devine First Bank

Americanii de la J.C. Flowers vor începe, de la finalul acestui an, rebrandingul Piraeus Bank România, pe care au preluat-o în 2017. Noul nume al băncii va fi First Bank.

„Avem susţinerea unui investitor internaţional de anvergură, a cărui forţă financiară şi expertiză ne permit să îmbrăţişăm standardele unui banking modern. Vom continua să ne îmbunătăţim oferta actuală de servicii şi produse, astfel încât acestea să se alinieze cerinţelor clienţilor locali. În acelaşi timp, vom fi foarte atenţi la semnalel pentru a propune acele noi servicii şi produse care să le fie de folos. Brandul First Bank vorbeşte despre client drept centru al interesului nostru, despre dorinţa de performanţă, clădită cu pasiune, profesionalism şi integritate”, a declarat  Dominic Bruynseels, preşedinte executiv Piraeus Bank România, fost şef al BCR.

J.C. Flowers a avut de ales între şapte variante de nume: JC Bank, A Bank, First Bank, Bank of Today, New Day Bank, First American Bank şi Bank of us, pentru toate fiind depuse cereri de înregistrare la OSIM.

 Piraeus Bank România a înregistrat rezultate financiare pozitive, în primele şase luni ale acestui an. Profitul băncii, volumul creditelor acordate şi al depozitelor atrase au crescut. Nivelul împrumuturilor neperformante se menţine la un nivel scăzut.

Profitul înainte de impozitare a avansat la 25,1 milioane de lei, de la numai 3,8 milioane, în aceeaşi perioadă din 2017.

Valoarea totală a creditelor acordate a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,564 miliarde lei. Depozitele atrase de bancă au atins 4,436 miliarde lei, înregistrând o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creditele neperformante cu peste 90 de zile întârziere la plată reprezintă mai puţin de 2,5% din totalul creditelor aflate în sold, la 30 iunie 2018. Nivelul creditelor neperformante (metodologie EBA) se situează la mai puţin de 6% din totalul portofoliului.

La 30 iunie 2018, indicele de lichiditate precum şi rata totală de capital înregistrau valori confortabile de 164%, respectiv 21,4%, semnificativ peste cerinţele reglementate. 

  • prin lume
  • stat de drept
  • in economie
  • politica
  • actualitate
  • intro istoric

18 ianuarie 2019

AZI Piaţa ştirilor de azi

ACCESUL TURIŞTILOR INTERZIS PENTRU EVITAREA ACCIDENTELOR. Salvamont a închis, astăzi, traseele turistice din zona superioară a Munţilor Făgăraş din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului puternic. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin Lume

LEGE. Bundestagul (camera inferioară a parlamentului german) a adoptat, astăzi, o lege prin care solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi revendica dreptul de a rămâne în Germania, informează DPA. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Stat de drept

TRANSPUNEREA UNEI DIRECTIVE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI DIN IULIE 2017. Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege de modificare a legii anticorupţie, pentru transpunerea unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului din iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI În cultură

CIRCUL CA ARTĂ ŞI ACTIVITATE RECREATIVĂ. Organizat în cadrul Programului de Educaţie Participativă, finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, atelierul de circ „Alandala” va fi coordonat de profesorii Ramona Cişmaru şi Nicolas Peyroux. [ Citeste mai departe ]

18 ianuarie 2019

AZI Prin ţară

PRIMARUL CERE ANGAJAŢILOR SĂ ACCESEZE MAI MULTE GRANTURI. Salarii angajaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 9,5%, în urma unei decizii luate astăzi de Consiliul Local. Cel mai mare salariu, de 16.536 lei, este cel al secretarulului oraşului. Primarul oraşului, Ion Lungu, vrea însă ca angajaţii să acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorările. [ Citeste mai departe ]

Viaţa de lângă noi

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

„Trai decent” cu 2600 de lei pe lună pentru o familie de 4 persoane

Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o... [ Citeste mai departe ]

Bani & afaceri

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Prea săraci pentru inovaţiile presupuse de taxa pe lăcomie

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),... [ Citeste mai departe ]

Efemeride

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul Maria Zoană redefineşte geografia Europei de Est

Europarlamentarul PSD Maria Gabriela Zoană, care a ajuns în Parlamentul European pe locul... [ Citeste mai departe ]

Fără copyright

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Varianta emoţională a birocraţiei europene

Surse din interiorul Comisiei Europene ne-au declarat că membrii delegaţiei care s-a deplasat la... [ Citeste mai departe ]

Răsfoiţi! Merită

Bufniţa vânează întotdeauna noaptea - Samuel Bjorc

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch şi echipa lui primesc acest caz delicat.

[ Vezi toate ]

Magazin

Cadou pentru Putin

Cadou pentru Putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a oferit omologului său rus, Vladimir Putin, un cadou... [ Citeste mai departe ]

Pilula de sănătate

Dieta de după Sărbători

Dieta de după Sărbători

Efectele exagerărilor din perioada Sărbătorilor, cu mese multe şi copioase, ore de masă... [ Citeste mai departe ]
banca

Parteneri pentru AZI

amos SensoTV ampress